برجسته شدن به عنوان یک عکاس دشوار است. این روزها، عکس های زیادی وجود دارد که شما باید با آنها رقابت کنید؛ اینترنت پر از عکس های فوری گوشی های هوشمند (با لایه لایه فیلترهای مختلف) است. بنابراین چگونه باید تصاویری ایجاد کنید که توجه همه را به خود جلب کند؟ چگونه می توانید یک اثر هنری زیبا خلق کنید که واقعا مخاطب شما را خیره کند؟ در این مقاله، ۵ نکته ساده عکاسی را به شما عزیزان آموزش می دهیم که تضمین خواهند کرد عکس های شما واقعا خاص شوند.

هر کاری که می توانید برای تاکید بر سوژه خود بکنید: اگر می خواهید عکس هایی ثبت کنید که برجسته و خاص باشند، این نکته شماره یک شماست: یک سوژه انتخاب کنید. چیزی که در عکس شما برجسته باشد. چیزی که به عنوان یک نقطه اتکاء عمل کند و تا جایی که می توانید آن سوژه را برجسته کنید. اما چطور باید سوژه اصلی خود را تقویت کنید؟ با حصول اطمینان از این که سوژه اصلی شما بسیار واضح و شارپ است، شروع کنید در واقع، مطمئن شوید که شارپ ترین بخش عکس باشد و اطمینان پیدا کنید که سوژه اصلی شما کمی رنگ داشته باشد. رنگ همیشه نگاه را به خود جلب می کند!

سوم، مطمئن شوید که سوژه اصلی شما روشن و به خوبی نوردهی شده باشد. یک سوژه تاریک (به خصوص اگر توسط یک پس زمینه تاریک احاطه شده باشد) خوب از کار در نمی آید. اگر می خواهید یک سوژه تاریک را در عکس خود بگنجانید، مطمئن شوید که پس زمینه بسیار روشن باشد. کنتراست (تضاد بین روشنایی و تاریکی) بیشتر تقریبا همیشه بهتر است. اگر بتوانید تُن های فوق العاده تاریک و فوق العاده روشن را در عکس های خود بگنجانید، عکس هایتان فورا بهبود خواهند یافت. در حالت ایده آل، پس زمینه و سوژه اصلی شما به شدت با هم کنتراست خواهند داشت. در آخر، پس زمینه خود را تا حد امکان تمیز نگه دارید. لازم نیست کاملا یکنواخت باشد، اما باید ساه و به خوبی سازمان یافته باشد. زمانی که شک دارید، از یک پس زمینه تک رنگ (مونوکروم)، مانند سیاه، سفید یا سبز استفاده کنید.


برای برجسته کردن عکس های خود از رنگ های مکمل استفاده کنید: اکنون می دانید که وجود کنتراست در تصویر چقدر مهم است. اما نوع خاصی از کنتراست (تضاد) وجود دارد که لازم است به صورت جداگانه به آن اشاره کنیم:

کنتراست رنگ: کنتراست رنگ به کنار هم قرار گرفتن رنگ هایی که روی چرخه رنگ مقابل یکدیگر هستند گفته می شود (که تحت عنوان رنگ های مکمل نیز شناخته می شوند). شما احتمالا با کنتراست رنگ آشنا هستید، حتی اگر کار با آن را بلد نباشید. ما دائما در اطراف خود می بینیم که رنگ های مکمل با هم جفت می شوند: قرمز و سبز، آبی و نارنجی، زرد و بنفش. کنتراست رنگ برای ایجاد عکس های خاص عالی است. نگاه بیننده را جلب کرده، و عملا او را وادار می کند تا عمیق تر نگاه کند.

با این حال، یک نکته که باید به آن اشاره کرد این است که نباید زیاد از رنگ های متضاد استفاده کنید. من توصیه می کنم که تنها دو رنگ مکمل (و به طور بالقوه یک رنگ غیر مکمل سوم) را در عکس های خود بگنجانید. اگر کنتراست بیش از حد زیادی در تصویر شما وجود داشته باشد، عکس خیلی قوی می شود، و رنگ ها با هم برخورد خواهند کرد.

از فضای منفی برای حیرت زده کردن بینندگان از راه دور استفاده کنید: فضای منفی به قسمت های خالی در یک عکس گفته می شود. مثلا آسمان خالی، آب خالی، یا حتی یک پس زمینه خالی – همه این ها فضای منفی به شمار می آیند. فضای منفی چیست؟ به عبارت ساده، فضای منفی ناحیه ای است که سوژه اصلی را در عکس شما احاطه می کند (سوژه اصلی تحت عنوان «فضای مثبت») شناخته می شود و فضای منفی به چند دلیل بسیار ارزشمند است. اول از همه این که به سوژه اصلی کمی فضا برای تنفس می دهد. همچنین باعث می شود ترکیب بندی ها حس آرامش و ثبات بیشتری داشته باشند (که به طور کلی در یک عکس خوب است). اما بهترین نکته در مورد فضای منفی این است که جایی است که نگاه در آن متوقف نمی شود – در نتیجه نگاه بیننده را مستقیما به سمت سوژه اصلی هدایت می کند. بنابراین توصیه من این است:

هنگامی که در مورد یک ترکیب بندی تصمیم گرفتید، حداقل کمی فضای منفی در عکس بگنجانید. اگر می توانید، مقدار زیادی فضای منفی ایجاد کنید – اما حتی کمی فضا نیز تاثیر زیادی خواهد داشت. بهتر است که یک فضای منفی در اطراف سوژه اصلی وجود داشته باشد. به این ترتیب، توجه بیننده بلافاصله به سمت نقطه کانونی عکس جلب می شود. اما در کل، هر گونه فضای منفی خوب است! مایلید بیشتر در مورد فضای منفی بیاموزید؟ مقاله آموزشی «درک و استفاده از فضای منفی در عکاسی» برای شماست.


برای جلب توجه بیننده از خطوط هدایتگر استفاده کنید: من زیاد در مورد تاکید بر سوژه اصلی عکس ها صحبت کردم. علت آن این است که برجسته ترین عکس ها خیلی بر سوژه خود تاکید می کنند. آنها نگاه بیننده را به داخل عکس کشیده و آن را در میان کادر هدایت می کنند – درست به سمت نقطه کانونی و این مورد یک راه عالی دیگر برای تاکید بر سوژه شماست. از خطوط هدایتگر استفاده کنید. هر موقع که می توانید آنها را در عکس خود بگنجانید. این نشانه یک عکس قوی است.

همیشه در بهترین نوری که می توانید پیدا کنید، عکس بگیرید: گذشته از تمام نکات این مقاله، من فکر می کنم این مورد بیش از همه به دردتان می خورد. چون عکس گرفتن در بهترین نور بسیار آسان است – تنها باید بدانید بهترین نور چیست و زمانی که فهمیدید عکس های شما دیگر هیچ وقت مثل قبل نخواهند شد. جدی می گویم. بنابراین، بهترین نور چیست؟ بهترین نور، یک ساعت بعد از طلوع خورشید و یک ساعت قبل از غروب خورشید می باشد، که به عنوان ساعات طلایی شناخته می شوند. در این زمان ها خورشید در پایین آسمان قرار دارد، و یک درخشش طلایی بر روی منظره ایجاد می کند. اگر در طول ساعات طلایی عکس بگیرید، سوژه شما در یک نور زیبا غرق می شود. و بی شک عاشق تصاویری که ثبت می کنید خواهید شد. البته بسته به ژانر عکاسی شما، زمان های دیگری نیز وجود دارند که در آن نور خوب است. اگر عکاس خیابانی هستید، باید عکاسی در وسط روز را امتحان کنید، که هوا آفتابی است. اگر عکاس گل ها هستید، باید عکاسی در زمانی که آسمان به شدت ابری است را امتحان کنید.

منبع: لنزک

نظر خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

71 − = 64

تگ های html مجاز به استفاده می باشند: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

ارسال پیام